Mosselen eten op Scheveningen? Escubelle Beachhouse, de leukste locatie op Scheveningen serveert overheerlijke Zeeuwse mosselen, voor 1 tot 50 gasten. De mosselen worden op tradionele manier gekookt in een bouquet van groenten, kruiden en specerijen met witte wijn, dit naar een geheim recept van de “chef”.
Mosselpan voor 1 persoon
Mosselpan voor 2 personen
*Geserveerd met 2 sausjes, koolsalade en met de keus uit krokante frietjes of brood
Dagprijs, zie menukaart of vraag op via app of telefonisch
Het is lange tijd zo geweest dat je mosselen alleen maar kon kopen als er een ‘r’ in de maand zat. Met andere woorden: van september tot en met april. De reden? Niet de kweek op zich maar het vervoer. Koeling tijdens transport is immer noodzakelijk. Voor Zeeuwse mosselen geldt nog steeds dat ze enkel verkrijgbaar zijn vanaf de tweede helft juli tot de eerste helft van april. Dat heeft dan weer niets met transport te maken maar met het kweken zelf. De overige maanden worden de mosselen ingevoerd uit Ierland en Denemarken.
“Zeg ken jij de mosselman, de mosselman, de mosselman
Zeg ken jij de mosselman, die woont in Scheveningen
Ja ik ken de mosselman, de mosselman, de mosselman
Ja ik ken de mosselman, die woont in Scheveningen
Samen kennen we de mosselman, de mosselman, de mosselman
Samen kennen we de mosselman, die woont in Scheveningen”